Tilžas bibliotēka

Radošās pēcpusdienas

Radošo pēcpusdienu nodarbību galvenais mērķis ir iepazīstināt bērnus ar grāmatu pasauli kopīgi lasot un izzinot to!

2023. gadā turpinām iesākto tradīciju! Līdz 30. maijam katra otrdiena - radošā pēcpusdiena!

No 07.09.2023. radošā pēcpusdiena būs katra ceturtdiena!

12.10.

Kopīgi izlasām grāmatu “Soliņš un miskaste”. Aizpildām darba lapas.

19.10.

Kopīgi tiek izlasīta grāmata “Ņaudiena”. Aizpildām darba lapas.

16.11.

Nodarbībā izpildam testu ar dažādiem jautājumiem par Latviju. Izspēlējam domino un uzzinam daudz jaunas informācijas par Latviju.

23.11.

Ziemeļvalstu nedēļas ietvaros lasām stāstus no Jutas Stīlas grāmatas "Putniņa Toma ziemas stāsti". Katrs skolēns izveidoja apsveikuma kartiņu Ziemassvētkos. 

07.12.

Lasām grāmatu “Kaimiņi”. Aizpildām darba lapas.

 

28. septembra radošajā pēcpusdienā uzsākām darbu pie "Bērnu žūrijas" grāmatu lasīšanas. Kopīgi izlasījām A. Meleces grāmatu "Pazudušais miedziņš". Aizpildījām darba lapas.

                                                                      

21. septembrī "Dzejas dienu" virpuli iegrieza radošās pēcpusdienas dalībnieki. Lasījām dzeju, pildījām darba lapas, izkrāsojām un zīmējām!

   

14. septembrī radošās pēcpusdienas ietvaros iepazinām jaunākās bērnu grāmatas.

......................................................................................................................................................................................................................

Vasaras periodā radošās pēcpusdienas nenotiks! Tiksimies rudenī!

23.05.

 Turpinam iesākto stāstiņu veidošanu.   

09.05.

"Mīļstāstiņi 3" darbu veidošana. 

02.05.

 "Droša interneta" lietošana. Izmantoti materiāli, darba lapas un animācijas filmu skatīšanās no https://drossinternets.lv/lv/info/izglitojosas-speles-uzdevumi 

 18.04.

   “Bibliotēku nedēļas” ietvaros radošajā pēcpusdienā bērni piedalījās viktorīnā, kur vajadzēja atrast jautājumus no dažādām enciklopēdijām.

4. aprīļa radošajā pēcpusdienā izlasījām H. Randa grāmatu "Sniegbaltais un ogļmelnais". Pārbaudījām zināšanas darba lapās, uzrakstījām vēstuli Amadejam un Ludvigam, kā arī izveidojām pulksteni.

.....................................................................................................................................................................................................................................

7. marta nodarbībā izlasījām P. Vehteroviča grāmatu “Vista vai ola”. Aizpildījām darba lapas ar dažādiem uzdevumiem  un veidojām no kreppapīra savus cālīšus.

    

..................................................................................................................................................................................

 

28. februāra nodarbībā izlasījām M. Korenas grāmatu “Uzvāri man pasaciņu!” Pārrunājam izlasīto un aizpildām darba lapas ar uzdevumiem. Mēģinājām katrai garšai atrast piemērotu augli vai dārzeni un katrs izdomājām savu pasaku.

       

............................................................................................................................................................................................................................

14. februāra nodarbībā izlasījām P. Vehteroviča grāmatu “Lūdzu, apskauj mani!” Pārrunājam izlasīto un aizpildām darba lapas ar uzdevumiem. Katrs dalībnieks no papīra izveido astoņkāji. Kā Jūs domājiet- kā apskaujas astoņkājis?

            

.......................................................................................................................................................................................................................................................

31. janvāra  nodarbībā kopīgi izlasam A.Žavo grāmatu “Mana negantā dzīve”. Pārrunājam izlasīto, pildam darba lapas. Tā kā kopīgi esam izlasījuši visas 7 “Bērnu žūrijas” grāmatas, tad tiek aizpildītas arī ekspertu vērtēšanas anketas.

                                                                       

.............................................................................................................................................................................................................................................................

17. janvārī kopīgi izlasām I. Kofa grāmatu "Uz mājām".  Atbildam uz jautājumiem par izlasīto, pārrunājam drošus ceļu satiksmes noteikumus un uzzīmējam savu sapņu profesiju.

   

..........................................................................................................................................................................................................................................................

10. janvārī kopīgi izlasam J. Zvirgzdiņa grāmatu "Rijīgā čūska un gudrā pele" un T. Sedivas grāmatu "Kurmis melni baltā alā"! Aizpildām darba lapas, atbildam uz jautājumiem par izlasīto, liekam puzles un zīmējam!