Tilžas bibliotēka

Pasākumi

Konkurss!!!

“Papīrpasakas” ir Dānijas Kultūras institūta rīkots konkurss, kas aicina skolēnus vecumā no 7 līdz 15 gadiem radīt savu vizuālo interpretāciju vienai no rakstnieka Hansa Kristiana Andersena daudzajām pasakām. Pieteikšanās konkursam norit elektroniski no 2020. gada 14. aprīļa līdz 14. maijam. Balvā iespējams saņemt jaunu velosipēdu!

Konkursa mērķis ir iepazīstināt Latvijas skolēnus ar dāņu rakstnieku Hansu Kristianu Andersenu, kuram šogad apritētu 215 gadu, un rosināt interesi par viņa daiļradi. Gadu gaitā Andersena pasakas ir iedvesmojušas dažādas mākslinieciskas interpretācijas – sākot ar radošām literārā darba adaptācijām, teātra izrādēm, gleznām, mūziku un filmām, tostarp aizvien populārajām Volta Disneja animācijas filmām, līdz pat spēlēm un skulptūrām.

Jaunais mākslas darbu konkurss sekmēs bērnu un jauniešu pašizpausmi dažādās vizuālās mākslas formās, aicinot attīstīt radošumu un inovatīvu domāšanu, veidojot savu Andersena pasaku interpretāciju. Radošais darbs var būt zīmējums, animācijas video, glezna, kolāža vai pat papīra izgriezums – tikai iztēle nosaka robežas!

Savu radošo veikumu dalībnieki aicināti iesūtīt elektroniski, aizpildot pieteikuma formu un augšuplādējot savu konkursa darbuvietnē https://ej.uz/dki-konkurss.

Konkursa darbus vērtēs Dānijas Kultūras institūta izveidota vērtēšanas komisija, kas izvēlēsies divus uzvarētājus, pa vienam katrā no divām vecuma kategorijām (7–11 un 12–15 gadi). Katrs uzvarētājs balvā saņems jaunu dāņu velosipēdu – Kildemoes.